Kurtlar

  1. Anasayfa
  2. Kurtlar

Kurtlar

Kurt veya boz kurt, köpekgiller familyasının en yaygın ve en iri türü. Köpek, boz kurdun bir alt türüdür. Gri kurt ya da orman kurdu olarak da bilinen boz kurt, dünyadaki en yaygın ve en çok bilinen kurt türüdür ve bu nedenle sıklıkla kurt sözcüğü ile eş anlamlı olarak kullanılır.

Kurtlar, iletişim kurmak için kullandıkları omurga karıncalanma ulusu nedeniyle efsanedir. Yalnız bir kurt, kurt sürüsülerinin dikkatini çekmek için ulur, ortak ulumalar bir sürünün diğerine bölgesel mesajlar göndermek içindir. Bazı ulumalar çatışmacıdır. Evcil yada sokak köpeklerinin havlamaya başlamasına benzer şekilde olduğu gibidir.

Nüfus ve Koruma

Kurtlar, köpek ailesinin en büyük üyeleridir. Gri kurtlar en yaygın olanıdır ve bir zamanlar Kuzey Yarımküre'nin her yerinde bulunurlardı. Ancak kurtların ve insanların uzun bir çekişmeli tarihi vardır. İnsanlara neredeyse hiç saldırmamalarına rağmen, kurtlar hayvan dünyasının en korkunç doğal kötülerinden biri olarak kabul edilir. Evcil hayvanlara saldırıyorlar ve bu eğilim nedeniyle sayısız kurt vuruldu, tuzağa düşürüldü yada zehirlendi.

Türkiye de bir çok bölgede , gri kurtlar yok olmaya yakın derecede avlanmışlardı, ancak bazı nüfuslar hayatta kaldı . Birçok gri kurt Avrupa'da hayatta kalsa da, çoğu Alaska, Kanada ve Asya'da yaşıyor.

Kurt Grup Davranışı

Kurtlar altı ila on hayvanlık gruplar halinde yaşar ve avlanır. Büyük mesafelerde, belki de bir günde 20 km dolaştığı bilinmektedir. Bu sosyal hayvanlar tercih ettikleri avda işbirliği yaparlar gerçekleştirirler: Domuz, geyik ve geyik gibi büyük hayvanları avlayabilirler doğal ortamlarda. Başarılı olduklarında, kurtlar ölçülü olarak yemek yemiyorlar. Tek bir hayvan oturuşta 20 kilo et tüketebilir. Kurtlar ayrıca küçük memelileri, kuşları, balıkları, kertenkeleleri, yılanları ve meyveleri de yerler.

Kurt sürüsüleri, hakim bir erkek üstte ve eşi çok geride olmayan sıkı bir hiyerarşiye göre kurulur. Genellikle bu erkek ve dişi, üreyen sürünün tek hayvanlarıdır. Bir sürünün tüm yetişkinleri, genç yavrulara yiyecek getirerek ve diğerleri avlanırken onları izleye bakmaya ve korumaya yardımcı olurlar.


Foto:https://1freewallpapers.com/wolfpack/tr

Türkiye Yaban Hayatı

Katılma Tarihi: 2019-09-04 20:35:05