Ev sinekleri Gerçekler

  1. Anasayfa
  2. Ev sinekleri Gerçekler

Ev sinekleri Gerçekler


Ev sinekleri 300 000 sinek türünün en ünlüsüdür. Dünyanın her yerinde bulunabilirler. Ev sinekleri 65 milyon yıl önce gelişti. İnsanların yaşayabileceği tüm yaşam alanlarında hayatta kalabilirler, çünkü insanların yakınındaki hayata alışkındırlar. Ev sinekleri zararlılardır çünkü sayısız hastalığı kolayca taşıyabilir ve iletirler. İnsanlar onları yok etmek için çeşitli böcek öldürücüler uygularlar, ancak yine de çok sayıdası hayatta kalır hatta bu kimyasalların bazılarına karşı dayanıklıdırlar. Öte yandan, ev sinekleri faydalıdır çünkü organik atıkları ayrıştırarak geri dönüşüm sürecini hızlandırırlar.


İlginç Ev sineği Gerçekler:

Ev sineği uzunluğu 6 mm e ulaşabilirsiniz küçük böcek.

Ev sineği gri renktedir. Vücudun arka tarafında dört koyu şerit vardır.

Diğer böceklerin aksine, ev sineğinin sadece bir çift membranöz kanadı vardır. İkinci kanat çifti körelmiş ve bir çift minyatür sopa gibi görünür. Bu kanat çifti ("Halter" olarak bilinir) uçuş sırasında dengeyi sağlamak için kullanılır.

Ev sinekleri saniyede 200 kez kanatlarını hareket ettirebilirler.

Ev sineği saatte 5 mil hızında uçabilir.

Ev sineği, yere sıkıca tutunabilmeleri için yapışkan madde üretir.

Ev sineği kırmızı bileşik gözlere sahiptir. Her göz, farklı resimlerin aynı anda görüntülenmesini sağlayan 4000 lens içerir. Çok sayıda merceğe rağmen, ev sineğinin görme yeteneği zayıftır.

Ev sineği, yiyecek aradığında çoğunlukla koku duyusunu kullanır. Antenlerde koku alma duyusu bulunur.

Ev sineği şekerli sıvılar ve çeşitli organik atıkları yer. Tüm yiyecekler, yutmadan önce sıvıya dönüştürülmelidir çünkü sineklerin dişleri ve yiyecekleri çiğneme yeteneği yoktur. 

Ev sineği yutmadan önce ayrıştırmak için yiyecek sindirim suları tükürürler.

Ev sinekleri çok sayıda patojenik bakterinin taşıyıcılarıdır. Gangren, tüberküloz, dizanteri, şarbon, veba ve farklı zehirlenme türleri sinekler tarafından bulaşan hastalıklardan sadece birkaçıdır.

Ev sinekleri her iki dakikada bir dışkılar. Bu, hastalıkların bulaşmasını kolaylaştıran faktörlerden biridir.

Ev sinekleri gün boyunca aktiftir. Gece boyunca dinlenirler. Dişiler genellikle yedikleri yiyeceklerin üzerine 2500 yumurta bırakabilirler. 

Ev sinekleri tam bir metamorfoza uğrar: yumurtadan larvalara dönüşecek, larvalar pupaya dönüşecek ve pupa dan son halini alacaktır. Tam gelişim 10 gün sürer.

Ev sinekleri inanılmaz yüksek üreme kapasitesine sahiptir. Doğal yırtıcılar olmadan, bir çift sinek ve yavruları, birkaç ay üremeden sonra dünyadaki tüm kıtaları 6 metre yüksekliğe kadar kaplayabilir.

Ev sinekleri 30 ila 60 gün arasında hayatta kalabilirler.

Türkiye Yaban Hayatı

Katılma Tarihi: 2019-09-04 20:35:05