Bombus
Gözlem Haritası (1 konum)
Harita yüklenemedi. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin.
Bombus
Bombus arısı
Bombus, arıgiller (Apidae) familyasına ait, halk arasında yaban arısı, eşek arısı ya da bombus arısı olarak anılan iri, tüylü ve sosyal arılardan oluşan bir cinstir. Dünya genelinde 250 kadar türü bilinir; özellikle Kuzey Yarımküre'nin ılıman ve serin bölgeleri ile dağlık alanlarda çeşitlilikleri yüksektir.
Yoğun tüy örtüleri ve kas titretmesiyle vücut ısısı üretebilmeleri sayesinde serin havalarda ve yüksek rakımlarda bile uçabilirler. Renkleri siyah, sarı, turuncu ve beyaz bantların türlere göre değişen birleşimlerinden oluşur. Kolonileri tek yıllıktır: ilkbaharda kışı geçirmiş kraliçe toprakta, fare yuvalarında ya da kovuklarda yuva kurar, yaz boyunca işçiler yetişir, sonbaharda yeni kraliçeler ve erkekler ortaya çıkar.
Bombus arıları yabani bitkilerin ve domates gibi kültür bitkilerinin çok önemli tozlaştırıcılarıdır; bazı türler seralarda tozlaşma için ticari olarak üretilir. Sitede Kırklareli ilinde kaydedilmiştir.
Üye Fotoğrafları
Feyza @feyza(İstanbul) Mehmet Baykul @mehmet-baykul(Balıkesir)









Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın. Yorumları görüntüle
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yap