Onları mutsuz bir ölüme yollamayın?

  1. Anasayfa
  2. Onları mutsuz bir ölüme yollamayın?

Onları mutsuz bir ölüme yollamayın?

Terk edilmiş köpekler


Bu gün dünya da hala en büyük pazarlardan bir tanesi egzotik hayvan, kedi, köpek, kuş, memeli ve balık ticaretidir. Her yıl milyonlarca canlı doğadan yasa dışı ve kaçak yollarla toplanmak da yada üretim merkezlerinde üretilmektedir. Bu canlılar alım güçlerine göre insanlara pazarlanmakta ve satılmaktadır. Paranız varsa bir aslan alma şansınız yok değil, yoksa da zaten mutlaka bir balık yada kuş alabilirsiniz.

Bu gün insanlar farklı bir çok canlı beslemektedir ülkemizde bunlar arasında bir çok canlıyı sunabiliriz ama bizim için bu yazıda anlatılmak istenen canlı olan köpeklere gelelim. Köpekler cinslerine ve inanılmaz yeteneklerine göre insanları kendilerine hayran bıraktırırlar, köpekler binlerce yıldır insanların en sadık ve en iyi dostu olmuştur. Peki bizler köpeklere bakmayı ne kadar biliyoruz yada köpeklerimizi neden alıyoruz ?

Aslında bir çok cevap var ama biz asıl meseleye gelelim. Bir çok insan farklı cinslerden köpek almayı istediğinden bunun farkında olmadan büyük bir pazar oluşmasına neden oluruz, bir çok cins köpek de bu amaçla üretiliyor. Kimi ufak meblağlara kimi de yüksek meblağlara satılıyor. 

Veriyoruz parayı alıyoruz istediğimiz türü ve gerek bahçe gerek ev ortamında beslemeye kalkıyoruz. Günler ilerledikçe ilk günün kolaylıkları kendini zorluklara ve daha ciddi sorumluluklara itmeye başladı mı işte o zaman insanda olmaması gereken düşünce durumları ortaya çıkmaya başlıyor demektir . Kimi satmanın kimi bakacak birine vermenin ve en kötüsü olan da ıssız bir yerde terk etmenin peşinde. 

Sevgili okur , her zaman şunu der ve söylerim. Eğer bir canlı eş bulma ve üreme iç güdüsüne sahipse o canlının duyguları vardır. Hepimiz çok iyi biliyoruz terk edilmenin nasıl birşey olduğunu !

Neyse uzatmayalım ve konunun asıl noktasına gelelim malum halkımız okumayı sevmez ve herşeyin en iyisini bilir.

Sokağa terk edilen canlılara ne oluyor ?

Sokağa atılan bu canlılar önce diğer canlılar tarafından aşırı şiddete maruz kalıyor .

Daha sonra o eski temiz hallerinden eser kalmıyor ve sevimli görüntüleri iğrenç bir hal almaya başlıyor, tabi ne alaka .Haklısınız tabi ,göze hoş görünmeyen canlı ülkemiz de ve dünya da gerek sözlü gerek fiziksel baskılara maruz kalabiliyor .

Tüm bu etkiler canlı üzerinde inanılmaz travmalara sebep oluyor ve saldırgan bir ruh haline giriyorlar . Bu durumlar olumsuz sonuçlara sebep olduğundan yerel idareciler ya zehir yada yakalayıp bir yerlere atma taraftarı oluyorlar ama canlı için barınaklar yapan da yok değil.

Şimdi bir örnek vererek konuyu sonuçlandırıp sizleri biraz bilinçli hale getirelim.

Yer: Beykoz Polonezköy 

Buraya gideniniz oldu mu ? Savaş dönemi buralara gelip yaşamaya karar veren Polonyalı halklardan oluşan bir köy, tabiat ile iç içe harika bir yer. Bir de bunun diğer bir yüzü var , eski Beykoz Belediyesi barınağı !

Bu alan da sayısı belli olmayan sokak köpekleri var ve yine burada hayatta kalmaya çalışan yeni yavrular. Belediyenin barınağı yıkması ile artık canlılar her yerde.

Haftanın belirli günleri gelen gönüllüler bu canlılara bakmaktalar.

Kimi geliyor mama kimi geliyor su kimi geliyor bir kulübe yapma peşinde ve hepsi de adlarını yazıp gitmekte . Bu işler yıllardır devam ediyor ve bu canlılara sahip çıkıyor gönüllüler , evet bu harika bir davranış taktır e şayandır.

Bazen iyilik yapayım derken farkında olmadan büyük bir felakete de sebep olmakta . Mesela bahsettiğim yerde Ceylanlar, Sülünler ve diğer küçük memelilerden eser yok , kalmadı. Bakın bu canlılar eğer sınırlı ve kapalı bir alanda tutulmadıkları sürece doğal yaşam ve yaban hayat ciddi tehlike altında olduğunu unutmayın. 

Gönüllülerden bir ricamız var, lütfen bir araya gelin ve bir barınak için gücünüzü birleştirin aksi durumda kaş yapayım derken göz çıkarmayın. Hiç birşey için geç değil doğamızı ve canlılarımızı bilinçlice koruyalım. Bu canlıların güzelce yaşamaya hakları olduğunu unutmayalım.

Sen köpek beslemeyi düşünen arkadaşım

Besleyeceğin canlının evladından kardeşinden farksız olmadığını asla unutma .


Görsel: https://wall.alphacoders.com/

Türkiye Yaban Hayatı

Katılma Tarihi: 2019-09-04 20:35:05