Gümüşçünler bizim için ne kadar tehlikeli ?

  1. Anasayfa
  2. Gümüşçünler bizim için ne kadar tehlikeli ?

Gümüşçünler bizim için ne kadar tehlikeli ?

Evinizde biraz Gümüşçün görüp ve insanları ısırıp ısırmadıklarından ve ailenizin Gümüşçün ısırığı tehlikesi altında olup olmadığından emin değil misiniz? İyi haber şu ki, hayır, insanları ısırmazlar. Ancak istilacı olabilirler ve oldukça can sıkıcı olabilirler. Gümüşçün hakkında bilgi edinmek ve evinizin etrafında görünmelerini nasıl önleyebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam ededelim.

Gümüşçün sorununuz olduğunu öğrenmek hoş değil. Bu küçük zararlıların bir sorun haline geldiğini çok geç olana kadar fark etmemiş olabilirsiniz . Onları evinizde gördükten sonra aklınız başınızdan gidebilir…

Gümüşçün ısırırsa ne olur? İnsanları ısırırlar mı ve ısırılırsam endişelenecek bir şeyim var mı? Aşağıdaki makalede, Gümüşçün hakkında her şeyi, ısırırlarsa, onlardan nasıl kurtulacaklarını ve geri gelmelerini nasıl önleyeceğinizi öğreneceksiniz.

Bu istilacı küçük böceklere bir göz atalım ve evinizde bir tane bulduğunuzda neler bekleyebileceğinizi gözden geçirelim.


Gümüşçün Nedir?


Gümüşçün, gümüş renkli böceklerdir. Küçücüklerdir, sadece maksimum 1.5 cm uzunluğunda olabilirler. Çoğu, kabaca 1.5 cm civarında olsa da, çoğu çok daha küçüktür. Gümüşçünler gecedir, yani sadece geceleri aktiftirler.

Bu, bir süredir evinizde olduklarının farkında bile olmamanızın bir nedenidir. Vücutları uzun ve incedir ve üç dokunaç benzeri uzantıya doğru incelir. Kafalarında da iki anten var.

Bu zararlılar oldukça hızlı çoğalabilir. Genellikle yumurtalar bir çatlağa veya yarığa, kumaşa veya yere düşen yiyecek parçacıklarına bırakılır.

Her dişi, her seferinde 200'e kadar yumurta bırakabilir , ancak genellikle 50'ye yakındır. Yumurtalar, yumurtlandıktan sonra üç hafta ile bir ay arasında yumurtadan çıkar. Sıcaklık uygun değilse, yumurtalar altı haftaya kadar uykuda kalabilir. Eğer, sıcaklık uygun olmazsa ölürler.

Büyüdükçe gümüşçünler bazı türler gibi kabuk döker. Küvetinizde, tuvaletinizde, lavabonuzda ve hatta çamaşır leğeninizde bunun bazı kanıtlarını bulabilirsiniz. Dokunulduğunda parçalanır. Çoğu zaman, kabuk dökümünü fark etmezsiniz ve normal temizliğinizde süpürürsünüz.

Genellikle Nerede Bulunurlar?

Evinizde daha önce gümüşçün deneyiminiz varsa, onların nemli ve sıcak yerleri sevdiklerini bilirsiniz. Bir evde açıklamaya uyan iki yer vardır, banyo ve çamaşır odasıdır. Bunları muhtemelen depolarda , kilerde, lavabo ve bodrumların altında da görebilirsiniz.

Bazen dolaplar da zararlılardan etkilenir. Nerede saklandıklarını bilmek , problemden kurtulmanın anahtarıdır .

Gümüş Balığı Isırır mı?

Gümüşçünlerin ısıracak çeneleri yoktur . Yumuşak yiyecekleri ve kumaşları kemirerek "çiğnerler". Gümüşçün tarafından ısırılan birini asla bulamazsınız, bu mümkün değildir.

Gümüşçünler ısırmasalar da kemirerek gözle görülür zararlar verebilirler. Çiğnenmiş kitaplar, kemirici kanıtlar bulunan tahıl kutuları ve harap giysiler ve kumaşlar bulabilirsiniz.

Gümüşçün İnsanlara Zarar Verebilir mi?

Bundan bahsederken ilk soru, gümüşçün böceği ısırır mı ?. Çok şükür ısırmazlar. Herhangi bir ısırmayı mümkün kılacak bir çeneleri ve yapıları yok. Gümüşçün yollarına çıkan bir çok şeyi kemirir, bu yüzden tahıl kutuları ve kitaplar en sevdikleri şeylerdir ve bu sebepler onlara kitaplık katili diyebiliriz .

İnsanlar Gümüşçün böceğine karşı herhangi bir alerjik reaksiyon göstermez ve varlığı size veya evinizdeki herhangi bir insana doğrudan zararlı değildir . 

Onlar baş belası bir haşeredir, size veya evinizdeki evcil hayvanlara ve çocuklara gerçekten zarar verecek canlılar değildir. Onları öldürmek için kullanacağınız böcek öldürücülerin, ev halkına böceklerin kendisinden daha fazla zarar verme şansı vardır.

Gümüşçün böceği ile uğraşmak kolay değildir. Onları genellikle gece olana kadar bulamadığınız için , bazen sonuç bir yok edici kullanmaktır. Dünyanın sonu olmasa da cüzdanınıza çok zarar verebilir. Çevrenizin farkında olun ve sorunları başlamadan önce giderin.

Evinizdeki temizlik, su sızıntıları ve nem seviyesinin belli bir oradanda tutarsanız, gereğinden fazla sorunla uğraşmak zorunda kalmayabilirsiniz. Unutmayın, kendinizi bir istila ile karşı karşıya bulursanız, bu bir kirlilik işareti değildir.

Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Bir gümüşçün probleminiz olduğunu kesin fark ettiyseniz, muhtemelen onlardan kurtulmanın yollarını arıyorsunuzdur. Muhtemelen zihniyetiniz ne kadar erken olursa o kadar iyidir, ancak ne yazık ki her zaman bu kadar kolay değildir. Aşağıda gümüşçün böceklerden nasıl kurtulacağınız ve görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacağınız araçlar hakkında bilgi bulacaksınız.

Gümüşçün ile ilgilenecek yerel satıcı ürünleri bulabilirsiniz. Bununla ilgili sorun, başka bir yerde saklananları değil, yalnızca gerçekte gördüğünüz zararlıları etkilemesidir. Sorununuz çok kötü değilse, bu soruna kısa vadeli bir çözüm bulabilirsiniz. Süpürgeliklere, köşelere, çatlaklara, yarıklara ve lavaboların altındaki açık sıhhi tesisatınızın çevresine püskürtün. Bazı böcek öldürücüler gümüşçünleri öldürür, ancak aynı zamanda termitler ve hamamböcekleri içinde etkili olur yani bir taşla birden fazla kuş .

Tarçın

Bu, böcek ilacı veya yapışkan tuzaklar elde edene kadar kısa vadeli bir yöntemdir. Tarçın gümüşçünleri iter. Evde çocuklarınız veya hayvanlarınız varsa, bu yöntemi kullanmayı planlıyorsanız çok iyi hesap etmeniz gerektiğini unutmayın. Evcil hayvanlar da tarçından hoşlanmayabilir ve huzursuzluklar yaşayabilirler

Yok ediciler

Bu sizin için en iyi yöntem olabilir, ancak size finansal olarak en pahalıya mal olacak olandır. Bir kontrol firmasıi, durumunuza göre benzersiz bir plan tasarlayabilecektir. Kötü bir istilanız varsa ve her gümüşçünü ortadan kaldırılmasını sağlamanız gerekiyorsa bu tek çözüm profesyonel bir firmadır.

Geri Dönmelerini Nasıl Önleyebilirsiniz?

Gümüşçün böceklerine sahip olduğunuz bir eviniz varsa ve onlardan kurtulduğunuzda kesinlikle onları geri dönmelerini istemeyeceksiniz.

Nemi Azaltın

Gümüşçünlerin hayatta kalabilmesi için nem gereklidir , bu yüzden banyoları ve çamaşır odalarını severler. Bu odaları tamamen temiz ve kuru tutmanız önerilir. Nemi düşük tutmak için banyo kapısı açıkken duş almanız önerilir. Duş alırken ve çamaşır yıkarken havalandırma fanlarının kullanılması nemin anında düşmesine yardımcı olacaktır.

Nem gidericileri de kullanabilirsiniz. Bu, yerleştirildiği odadaki fazla nemi anında dışarı çekecektir. Birini bodrumda ve mümkünse çamaşırhanede tutmak iyi bir fikirdir.

Evinizin Rutin Olarak Tozunu Alın

Toz, gümüşçünler için besin kaynağıdır bu sebeple toz ne kadar çok olursa risk o kadar artar.. Üzerinde eski kitaplar olan tozlu bir kitaplık bulmaktan başka bir onlar için daha cazibeli olmaz. Bu onlar için tam besleyici harika bir alandır ve orada olduklarını bile fark etmeyebilirsiniz. Evinizi en az iki günde bir temizleyin, ancak daha önce gümüşçün varsa bu temizlik işi günlük olarak yapılmalıdır.

Düzenli olarak elektrikli süpürge ile temizleyin.

Süpürmek haşere kontrolü ile çok ilgisi var gibi görünüyor. Halılarınızı ve döşemeli mobilyalarınızı düzenli olarak süpürmelisiniz. Her üç günde bir işe bunu yapmak ciddi işe yarayacaktır, ancak her geçen gün daha da iyi bir seçenektir. Süpürmek sadece gümüşçün değil bir çok haşerenin de yumurtalarını alandan temizlemeye yarar.

Dağınıklığı Temizleyin

Çekmeceleri ayda bir temizlemelisiniz. Giysiler, mutfak ve masa çekmeceleri ile ilgilenilmelidir. Şifonyerlerinizi ve dolaplarınızı temizlemek de bir zorunluluktur. Herhangi bir şey bir süre sabit kalırsa mutlaka temizlenmeli ve hareket ettirilmelidir. Gümüşçün bu gibi yerleri sever, özellikle de onları uzun süre rahatsız etmezseniz.

Depolama Kapları Kullanın

Gümüşçünler için karton ve kitaplar çok çekicidir ve bunları kolayca kemirirler. Yerel mağazadan bazı saklama kapları satın alın ve her şeyin sıkıca kapatıldığından emin olun.

Evinizin Çevresindeki Delikleri Kapatın

Gümüşçünler, özellikle evinizdeki sıhhi tesisat çevresinde en küçük deliklerden bile geçebilir. Duş veya küvetinizin de uygun şekilde yapıldığından emin olun. Bunun bir sorun olabileceğini düşünüyorsanız, önleyici olması için bir uzmandan destek alınız.

Yazının Sonu

Gümüşçünler zehirli canlılar değillerdir ve sizleri ısıramazlar. Sosyal medyada dönen bilgilerin hepsi tamamen yalan yanlış ve aldatıcı bilgilerdir.

Bilgiyle kalın. Bize bir çok konuda yazabilirsiniz.


Ahmet TAŞÇI


Fotoğraflar: HowStuffWorks-The Guardian-Shutterstock-saferbrand






Türkiye Yaban Hayatı

Katılma Tarihi: 2019-09-04 20:35:05